Studio Placemakers

Senegal – Samenleving

Wat wil Studio Placemakers bereiken? Yène, de beste voorstad van West-Afrika!

Yène is een serie vissersdorpen net onder de hoofdstad Dakar. Door snelle verstedelijking ontstaat daar een nieuwe voorstad. Met de projecten van Studio Placemakers krijgt de lokale bevolking inzicht, inspraak en invloed om samen hun eigen toekomst te bepalen. Alle projecten worden gerealiseerd met veel vrijwilligers, lokaal vakmanschap en goedkope beschikbare materialen. Zo biedt ieder project concrete inspiratie voor Yène en ver daar buiten.

Impact

Studio Placemakers werkt aan concrete projecten die de inwoners van Yène een waardige leefomgeving bieden, de economische activiteiten stimuleren, de plek duurzamer maken en leiden tot plezier.

Via One to Share worden drie projecten van Studio Placemakers gefinancierd:

  1. Het opknappen van de vismarkt. Dit project verbetert de werkomstandigheden, hygiëne en uitstraling van de vismarkt. Hierdoor krijgen de (voornamelijk) vrouwen die er werken meer welzijn, trots en klanten.
  2. Speelplek voor kinderen creëren. Al tijdens het realiseren van het project beleven zowel volwassenen als kinderen plezier aan deze vorm van creatieve educatie. Daarbij komen er nieuwe speelmogelijkheden, veilig op een open plek. Dit geeft de kinderen en betrokkenen plezier, trots en waardigheid.
  3. Afval opruimen. Studio Placemakers gaat door middel van pilot-projecten plastic recyclen en compost maken. Bovendien gaat het opruimen en schoonhouden van de projectlocaties als voorbeeld dienen voor de omgeving. Dit werkt vervuiling tegen, levert bewustwording op en stimuleert verantwoordelijkheidsgevoel bij de inwoners.

Volg Studio Placemakers ook op social media of neem een kijkje op de website