NewBees

Nederland – (Inclusieve) Samenleving

Wat wil NewBees bereiken? Vrijwilligerswerk voor vluchtelingen en statushouders!

Stichting NewBees gelooft in een inclusieve samenleving en in de talenten en ervaringen die vluchtelingen meenemen wanneer zij naar Nederland komen. NewBees heeft tot doel om asielzoekers en statushouders, vanaf het moment dat ze in Nederland komen, de mogelijkheid te bieden om vrijwilligerswerk te doen. Zo kunnen mensen, zelfs voordat ze van de wet betaald werk mogen doen, toch lokaal ervaring opdoen. Dat kan helpen bij hun latere inburgering. Men kan zo een lokale ‘cv’ opbouwen, doordat referenties en beoordelingen worden opgeslagen op het online platform waar vrijwilligers hun eigen profiel kunnen bijhouden.

Impact

NewBees werkt online en off-line. Mensen krijgen begeleiding bij het vinden van vrijwilligerswerk, maar de matching vindt online plaats. Op de website kunnen zij zich aanmelden en een profiel aanmaken. Hier kan men vertellen welke ervaring zij hebben, maar ook bijvoorbeeld een cv uploaden. Op deze manier is het gemakkelijker voor maatschappelijke organisaties om mensen te vinden die bij ze passen. Tegelijkertijd kunnen vluchtelingen zo vrijwilligerswerk vinden dat in lijn is met hun ervaring en competenties.

Het is belangrijk dat mensen gepast vrijwilligerswerk kunnen doen en daar moeten zij vaak voor reizen. Veel vluchtelingen hebben weinig te besteden en het openbaar vervoer dat hen naar hun vrijwilligersplek brengt is duur. Vandaar dat wij het mogelijk willen maken voor hen om naar de juiste locatie te reizen.

Met iedere 25 euro krijgt een vrijwilliger door middel van een dagkaart vervoer naar de juiste plek om vrijwilligerswerk te doen.  Op die manier draag jij, samen met die vrijwilliger, bij aan een meer inclusieve samenleving. 

Volg NewBees ook op social media of neem een kijkje op de website