Humanitas – Kindervakantieweek Zuid-West Nederland                    

Nederland – Welzijn

Geef deze kinderen een welverdiende vakantie!

Is er iets heerlijkers voor een kind dan spelen, sporten en knutselen in een mooie omgeving?
Niet voor elk kind is dat vanzelfsprekend. Daarom organiseert Humanitas elke zomervakantie op verschillende locaties in Nederland een lekker weekje weg voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. Via One to Share steun je de kindervakantieweek Zuid-West Nederland dat ieder jaar plaatsvindt in Zeeland. De kampen zijn bedoeld voor kinderen die om financiële, sociale of medische redenen niet op vakantie kunnen gaan. 

Alle kindervakantieweken worden begeleid door vrijwilligers. Het omgaan met kinderen waarbij ook sprake kan zijn van lichte gedragsproblematiek of een andere beperking vergt kennis en vaardigheden van de begeleiding. Alle vrijwilligers nemen deel aan een training waar gewerkt wordt aan teambuilding, deskundigheidsbevordering en voorbereiding van het kamp. Daarnaast is er accommodatie nodig, eten en drinken, vervoer en wat geld voor de nodige dagactiviteiten. Al met al kost een week vakantie rond de €400 per kind.

 

 

 

Impact

De kinderen zijn een weekje weg uit hun gecompliceerde thuissituatie en kunnen onbezorgd met leeftijdsgenootjes spelen. Ze zijn er lekker even uit, doen nieuwe indrukken op en maken nieuwe vrienden. Bij thuiskomst zitten ze vol verhalen en kunnen ze op school, net als alle andere kinderen, vertellen over hun vakantiebelevenissen.

Volg Humanitas ook op social media of neem een kijkje op de website